Blog

Hier komen binnenkort blogs over gezondheid, struikelblokken en meer. Ook gaan we gelimiteerde acties versturen per e-mail. Wil jij je vast aanmelden voor onze actie e-mails?

Door de ogen van Firazia Week 10, vrijdag 16 oktober
Het veranderen van mijn leefstijl en eetpatroon is niet makkelijk geweest. Met de oprechte aanmoediging en adviezen van Brenda heb ik deze veranderingen kunnen maken en begint het van dag tot dag steeds meer eigen te worden. En omdat ik sinds deze week tegen weinig voedings- en
bewegingsmoeilijkheden ben gelopen, heb ik meer focus kunnen leggen op enkele andere privézaken.
Daarnaast werd mij duidelijk dat ik mentale rust krijg als ik gezond eet en regelmatig sport, en aangezien ik turbulente jaren achter de rug heb, is deze leefstijl verandering cruciaal. Dit zorgt er ook voor dat ik alerter, energieker en positiever ben en daardoor een betere moeder kan zijn voor mijn drie jongens.
Naast alle positieve ontwikkelingen was ik weer erg zenuwachtig voor het weeg- en meetmoment aan het begin van de PT sessie. Het resultaat was dat ik enkel een kilo minder woog dan twee weken geleden. Dit is een vooruitgang, maar ik was toch teleurgesteld, omdat het niet het gewenste resultaat is. Brenda stelde mij gerust door het totale gewichtsverlies van de afgelopen weken erbij op te tellen.  
Hierdoor kwam ik uit op een gewichtsafname van ongeveer 1,5 kilo per week. Door deze bewustwording voel ik me positiever tegenover mijn voortgang en geeft het mij weer wat meer motivatie om door te zetten. 


Quote van de week: ‘’Spierpijn. Embrace it like it’s your 4th baby.’’.


Door de ogen van Firazia Week 9, vrijdag 9 oktober
Ik ben heel toegewijd om de dagelijkse thuisoefeningen te doen die Brenda mij heeft opgedragen.
Een daarvan is 20 keer traplopen; 20 keer op en 20 keer af. Echter gaat dit vrij moeilijk, omdat mijn kinderen overstuur reageren wanneer ik de trap afga, dus vroeg ik aan Brenda om een alternatief
voor deze oefening. Gelukkig kreeg ik die, waardoor de thuisoefeningen veel aangenamer verlopen.
Enkele jaren geleden heb ik achter elkaar een scooter- en een fietsongeluk gehad, waardoor ik een scheur kreeg in de kruisband van mijn rechterknie. Ik was in de veronderstelling dat mijn knie
genezen was, omdat ik er heel lang geen last meer van had. Echter merkte ik deze week de pijn weer opkomen en vertelde dit aan Brenda. Zij stelde mij gerust door te zeggen dat mijn kruisband sterker kan worden door gerichte oefeningen en dat wij daar de komende tijd aandacht aan zullen geven. Ik vind het heel prettig dat ik ook met allerlei lichamelijke vraagstukken terecht kan bij Brenda. Als zij zegt dat iets te fiksen is, geloof ik dat zonder twijfel.
Ze heeft  veel kennis en ervaring binnen haar
vakgebied en alle adviezen die ik van haar heb opgevolgd,
stellen mij niet teleur. 

Dinsdag had ik ontzettend veel trek in chocola en alle alternatieven werkten niet. Dus uit wanhoop vroeg ik aan Brenda of het goed is als ik een keer zondig om die verlangens te sussen. Brenda nam
eerst met mij door welke gezonde alternatieven ik geprobeerd had.
G elukkig gaf ze mij groenlicht om een beetje chocolade te eten, maar wel zo puur mogelijk. Dat kwam goed uit want ik ben dol op pure chocola. Na het nuttigen van een paar blokjes pure chocola was ik verzadigd, maar heb de volgende dag wel extra squats gedaan om de onnodige calorieën te verbranden.
De PT sessie was zwaar en mijn lichaam leek niet mee te werken met bepaalde oefeningen. Brenda merkte dit gelijk op aan het begin van de sessie en vroeg wat er aan de hand was, waarop ik vertelde
dat ik erg moe was door bepaalde privéomstandigheden. Het was heel prettig dat Brenda hierop inspeelde door de cardio oefeningen weg te laten voor deze sessie en legde de focus op kracht oefeningen. Dit was goed te doen en mijn lichaam reageerde er beter op, maar het was zeker niet makkelijker. Ook al krijg ik alternatieven, Brenda zorgt ervoor dat de oefeningen zwaar genoeg zijn, waardoor ik toch alles uit mijn work-out haal. 


Quote van de week: ‘’Zorg dat je goed in je voeding zit.’’.


Door de ogen van Firazia Week 8, Vrijdag 2 oktober 

Door mijn zwangerschappen heb ik een spatie tussen mijn buikspieren gekregen en het is van belang
dat deze spatie dichtgaat om fysieke moeilijkheden te voorkomen. Ongeveer vier weken geleden heb
ik een spatie van twee vingers tussen de buikspieren gemeten. Deze week besloot ik er weer meer
aandacht aan te geven en meette ik de spatie weer op .  
Naar tevredenheid is de spatie met een vinger vernauwd. Ik deelde het goede nieuws met Brenda en die zei dat we dan binnenkort intensievere buikspieroefeningen kunnen doen, zodat ik mijn strakke buik weer terug kan krijgen. 

Ik had deze week ontzettend veel trek in vlees, zoetigheid en hartige snacks, dus gaf ik mij er een
klein beetje aan toe door twee mini Bounty’s te eten. Helaas ging mijn trek hier niet door weg en schrok ik ervan dat twee van die kleine rotdingen gelijk staan aan 100 kcal! Helemaal radeloos nam ik voor advies contact op met Brenda. Brenda vroeg aan mij wat ik de afgelopen dagen allemaal had gegeten en kwam er snel achter dat ik te weinig had gegeten, waardoor mijn lichaam in de stress schoot. Dat verklaarde die verlangens. Dus adviseerde Brenda om een gerechten met heel veel groenten voor mezelf te bereiden en mijn maag daarmee te vullen, zodat ik mijn lichaam op de juiste manier voedt. Gelukkig reageerde mijn lichaam hier heel goed op en kon ik met een verzadigd gevoel weer verder. 

Het weeg- en meetmoment van de Personal Training kwam dichterbij waardoor ik paniekerig begon te worden. Ik had ten slotte had deze week een beetje gesnoept en daardoor was ik bang dat ik aangekomen zou zijn. Tot mijn geruststelling woog ik 1,5 kilo minder dan bij het vorige weeg- en meet
moment. Dat was weliswaar niet zoveel als ik gehoopt had maar ik was wel afgevallen en dat is het belangrijkste volgens Brenda. 

Na de metingen ging de PT sessie van start en mocht ik tijdens de afsluiting van een ander lid samen
met haar meedoen aan de oefeningen. Ik vond het aangenaam om op deze manier te starten, omdat
hierdoor mijn drive steeg en ik meer energie leek te hebben voor de gehele sessie.

Quote van de week: ‘’Eet een shit load aan komkommer, geroosterde courgette en paprika.’’.


Door de ogen van Firazia Week 7, Vrijdag 25 september

Sinds enkele dagen heb ik last van een opgeblazen gevoel in mijn buik, en niets dat ik eet of drink kan dat gevoel wegnemen. De frustraties stapelden zich op bij mij dus besloot ik Brenda hiermee te benaderen. Ik wilde niet dat dit mijn weeg- en meetmoment van volgende week negatief zal beïnvloeden.

Brenda gaf mij wat tips voor het bevorderen van mijn stoelgang door bijvoorbeeld 2-3 pruimen en zure appels te nuttigen voor ongeveer twee dagen. Ik ben geen liefhebber van appels, maar ik wilde wel van mijn ongemakken af, dus ging ik de uitdaging aan. Na de eerste dag voelde ik me een stuk beter en sindsdien eet ik elke dag wel een appel of pruimen.

Afgelopen weekend heb ik een verjaardagsfeestje gehad en daarom gebruik gemaakt van een zogeheten “snoepdag”. Allerlei soorten lekkernijen kwamen die dag voorbij, zoals Red velvet cheesecake, rijstgerecht, vetrijke salades, oven gebakken kip en cupcakes. Helaas kreeg ik naderhand spijt dat ik een dag “gezond eten en afvallen” heb vergooid. Om het schuldgevoel van de onnodige inname van vetten en koolhydraten weg te nemen, moest ik van mezelf de komende week extra hard sporten.

Brenda was op de hoogte van mijn snoepdag en de daarbij behorende schuldgevoelens, waardoor ze hierom zeker niet mild voor mij was tijdens de PT sessie. Op dat moment verging ik van de verzuring, maar was haar erg dankbaar. Door de extra zware training voelde ik me een stuk minder schuldig. Niet voor niets gebruiken velen sport als therapie en ook ik ben er met deze ervaring achter gekomen dat ik er heel goed op reageer.

Quote van de dag: “Een snoepdag is niet erg, maar kies je moment met wijsheid.”.


Door de ogen van Firazia Week 6, Woensdag 16 september

Door de drukte van deze week heb ik sommige maaltijden overgeslagen. Alleen maar beter, dacht ik, want zo vliegen de kilo’s er wel van af! Ondanks de strenge- en terechte toespraak van Brenda om wel al mijn maaltijden te nuttigen, besteedde ik er onvoldoende aandacht en tijd aan.

Omdat ik vorige week ontevreden was over mijn weeg- en meetresultaten, begonnen we de PT-sessie wederom met wegen en meten. Tot mijn tevredenheid was ik in minder dan een week nog 1,5 kilo afgevallen Mijn theorie dat ik tijdens mijn menstruatie vocht opsla en daardoor dus zwaarder weeg klopte dus wel. Echter was mijn buikomvang niet gekrompen, wat merkwaardig is aangezien ik in vijf weken al zeven kilo’s lichter weeg.

Doordat Brenda enkele gerichte vragen stelde aan mij, kwamen we erachter dat juist door te weinig eten en maaltijden overslaan, mijn lichaam buikvet opslaat. Dat is totaal niet mijn doel, dus maakte ik met mezelf de belofte om volgens de richtlijnen goed te blijven eten, met als resultaat gewichtsverlies op de gezonde manier.

Tijdens de PT-sessie combineerde Brenda de fitness- en cardio workouts met boksoefeningen, omdat boksen mijn favoriete sport is. Het is ontzettend fijn dat Brenda de verschillende oefeningen goed op elkaar afstemt.

Quote van de week:

“Je moet goed blijven eten, het is je geraden!”.Door de ogen van Firazia Week 5, Vrijdag 11 September

Deze week zat ik lichamelijk niet lekker in mijn vel, waardoor ik mij moeilijk aan mijn voedingsrichtlijnen kon houden en ik erg zenuwachtig was voor het weeg- en meetmoment aan het einde van de week.

Het is geen geheim dat vrouwen periodiek menstrueren. Ik heb getwijfeld om dit te vermelden in mijn blog en heb besloten om dit toch wel te delen omdat deze hormonale verandering degelijk effect heeft op mijn lichamelijke- en emotionele toestand. Details over het tweede zal ik jullie wel besparen! De lichamelijke verandering die ik meemaak is het onnodig opslaan van vocht en de grote drang voor het bunkeren van chocola. Hierom kan ik in deze periode/week minstens twee kilo’s zwaarder wegen.

Ik zou nu minstens drie kilo’s afgevallen moeten zijn, echter is er maar liefst 1,5 kilo van af en daarnaast is de omvang van mijn onderbuik groter ten op zichtte van vorige week. Ik voelde bij de meting de teleurstelling borrelen. Dat vervaagde snel doordat Brenda voorstelde om volgende week weer te wegen en meten, zodat we op deze manier kunnen controleren of mijn menstruatie werkelijk effect heeft gehad op mijn behaalde resultaten.

Vol goede moed en nieuwe motivatie ging ik aan de slag met de PT-sessie. Brenda maakte de oefeningen een tandje zwaarder, omdat ze weet dat ik mij hierdoor beter ga voelen en het mij helpt om uit mijn trainingscomfort-zone te stappen, met als doel: slanker en strakker worden.

Quote van de week:
“Bewuste voedingskeuzes en trainen zijn velen malen gezonder en rendabeler dan chirurgische ingrepen.”.Door de ogen van Firazia Week 4, Vrijdag 4 september

Deze week heb ik veel snack behoeftes gehad en soms gaf ik daar een heel klein beetje aan toe. Naderhand kreeg ik wel meteen spijt, ook al viel de hoeveelheid nog binnen de norm van mijn calorie inname. Dit besprak ik met Brenda en zij stelde mij gerust: “Zo lang het binnen de norm blijft mag je best af toe iets lekkers.”. 

 

Ik besefte me dat een verandering van leefstijl en voeding makkelijk gaat, maar het zo houden kan erg uitdagend zijn. Daarom ben ik tevreden met de begeleiding die ik krijg, omdat het me standvastig houdt om mijn doel te bereiken. Zelfs als ik af en toe even snoep.

 


Tijdens de PT sessie heb ik heerlijk kunnen kicken tegen de zak. Even die adrenaline boost en ik voelde me bad ass daarna! We gaan in het vervolg mijn huidige training combineren met enkele kickboks work-outs. Ik kijk ernaar uit!

Quote van de week: “Dit is een leerproces.”.

 Door de ogen van Firazia Week 3, Vrijdag 28 augustus
Ik ben dagen lang ontzettend zenuwachtig geweest voor deze dag. Het moment van de waarheid. “Ben ik 4 kg. lichter en zijn er centimeters van af?”. De hele week heb ik extra goed aandacht besteedt aan mn voeding. Niet te veel calorieën nuttigen, niet te veel vetten, voldoende koolhydraten. 

Ik benaderde Brenda regelmatig voor voedingstips maar ook als ik de drang had om ongezond te snacken, want dankzij haar aanmoediging sleepte ze mij er wel doorheen.

Voordat we met de PT sessies zouden beginnen, wilde ik per se eerst mezelf wegen en laten meten, want anders zou ik de zenuwen bij me dragen de gehele les. Ik moest van dat gevoel af. Daar stond ik dan op de weegschaal met de kritische stem in mn hoofd “Onmogelijk 4 kg. lichter binnen twee weken.”. Maar jawel hoor: er was 4,1 kg van af! Mijn buikomvang was zelfs 13 centimeter minder! Na lange tijd voelde ik me gelukkig en was ik trots op mezelf. Daardoor raakt ik alleen meer gemotiveerd en gaf ik ook wat meer gas tijdens de PT sessie.

Quote van de dag: “Je bent goed bezig en dat zie je!”. 


Door de ogen van Firazia Week 2, 17 augustus 2020

Wow! Ik heb spierpijn in mijn benen! De PT sessie was killing, maar het gaf mij het gevoel van overwinning, omdat Brenda me uit mijn work-out comfortzone heeft gehaald. Dat was echt een eye opener! Nu weet ik dat ik intensievere work-outs aankan dan dat ik gewend ben. 

Deze week heb ik veel focus gelegd op mijn voeding. Ik moet mij voortaan houden aan een bepaald percentage van koolhydraten, eiwitten en vetten inname en ik mag niet meer dan 1239 kcal eten op een dag. De eerste paar dagen ging ik over de normen heen. De dagen daarop at ik veel minder dan toegestaan is en nu begin ik de juiste balans te vinden met mijn voeding. Dit ging allemaal met de begeleiding van Brenda. Ze geeft mij tips wat ik het beste kan eten als ik bijvoorbeeld te weinig koolhydraten heb gegeten en niet over mijn limiet van vetten wil gaan. Daarnaast deelt ze ook ideeën over lekkere en gezonde maaltijden. Soms heb ik geen inspiratie voor een gezonde maaltijd, aangezien ik voorheen makkelijk, snel en heel ongezond een kaasbroodje naar achter werkte. Ik voel me energieker en alerter door gezonder en verantwoord te eten en drinken.

Tijdens mijn tweede PT sessie kon Brenda het heel goed aan mij zien wanneer bepaalde oefeningen mij iets te makkelijk afgingen, waardoor zij de oefeningen intensiever maakte. Bijvoorbeeld door gewichten aan de barbel te hangen. Hierdoor blijft ze mij uitdagen. En ik weet dat dit mij uiteindelijk sterker zal maken. Aan het einde van een PT sessie geeft Brenda, naast mijn wekelijkse work-outs, de opdracht om dagelijkse work-outs te doen die ik makkelijk thuis kan uitvoeren. Zo houdt de missie om fitter te worden niet op als de sessie is afgelopen!

Quote van de week: “Je moet niet iedere dag op de weegschaal gaan staan!”


Wauw!! Ik wil dit ook.


Door de ogen van Firazia, 14 augustus 2020

Op vrijdag 14 augustus heb ik mijn eerste PT van 60 minuten gehad. We begonnen met de lichaamsmetingen en ik kreeg wat tips over mijn voedingsinname, die ik bijhoud via een app. Om op mijn streefgewicht te komen over 20 weken, zou ik binnen 2 weken 4 kilo lichter moeten zijn. Dit geeft mij veel motivatie en een gevoel van blijdschap. Ik zit eindelijk op het goede spoor naar een fittere en gezondere versie van mezelf. 

Na het gesprek was het zo ver; tijd om te verzuren. Bepaalde oefeningen waren nieuw voor mijn lichaam en dat voelde ik. Het is een goed teken, want die oefeningen zorgen ervoor dat mijn lichaam gestimuleerd wordt om harder te werken, met als resultaat dat ik sterker en fitter word. Maar als er oefeningen waren die te belastend voor mij waren, dan gaf Brenda ook goede alternatieven aan. Ik kan bijvoorbeeld nog niet te vaak achter elkaar springen door mijn zwakke bekkenbodemspieren, dus kreeg ik een andere oefening die wel intensief is, maar ook veilig voor mijn lichaam. In deze sessie hebben we vooral de focus gelegd op mijn beenspieren. Na afloop waren mijn benen zo moe dat ik moeite had met het indrukken van de gaspedaal van mijn auto. Zo wist ik dat ik er alles uit had gehaald dankzij de uitdagende training en motivatie van Brenda.


Quote van de dag:“Jij kan dit, je voelt geen pijn, zet door!”. 

 Door de ogen van Firazia, 10 augustus 2020

Twee weken geleden kwam ik voor het eerst in contact met Brenda van Convert2fit. Het gesprek voelde gelijk vertrouwd aan.  

Na gezellig gebabbel over het dagelijks leven stapten we over naar wat serieuzere gesprekken over mijn persoonlijke fitnessdoelen. Ik heb twee kinderen kort achter elkaar gekregen. Daardoor zijn mijn buik- en bekkenbodemspieren zwak geworden. Als gevolge van drie zwangerschappen en de verwaarlozing van mijn voeding ben ik ruim 25 kilo aangekomen. Brenda somde naar aanleiding van mijn verhaal mijn doelen op. Ik wil de spatie tussen mijn buikspieren sluiten, mijn bekkenbodemspieren weer strakker te maken, minimaal 25 kilo gewicht verliezen en sterker worden, zodat ik ook makkelijker de zware boodschappentassen op kan tillen. En dit allemaal in 20 weken! 

“Maar dat is toch onrealistisch”, zei ik. Brenda keek me aan en zei: “Nee hoor, met de juiste begeleiding moet je dit wel kunnen behalen. En ik kan je daarbij helpen.”. Nou ze had me overtuigd! Direct daarna hebben we een intake ingepland, waarbij ze in enkele minuten alles over me te weten zou komen behalve mijn pincode, zoals ze dat zelf mooi zei. Daaropvolgend kreeg ik een voorproefje van de Personal Training (PT) sessie van 15 min. Het voelde alsof ik een uur gesport had. Met zulke intensieve begeleiding van Convert2fit kan ik mijn doelen wel halen. 

 Nieuw Blog Nieuws,  22 augustus 2020

Vanuit een idee ontstaan, gerealiseerd door Convert2Fit: De Wekelijkse Blog: De Convert2Fit Personal Trainingen door de ogen van......


Iedere week plaatsen wij een blog over de bevindingen van onze trainingen en de geboekte progressie door de ogen van een van onze klanten.  Dit doen wij om transparant met jullie de ervaring en de indruk te geven zoals een klant deze ervaart tijdens een training van Convert2Fit. Heeft het je interesse gewekt, inspireert het je of heb je vragen? Meld het ons, wij staan voor je klaar. 


Water

Dagelijks voldoende water drinken help je lichaam en kan mogelijk een aantal gezondheidsproblemen oplossen of voorkomen. 

Wist je bijvoorbeeld dat het drinken van water hoofdpijn voorkomt? Water voorkomt ook nog eens de meest slopende hoofdpijn van allemaal, migraine. Een onderzoek in Journal of Neurology verrichten een onderzoek tussen mensen die lijden aan migraine. De ene groep kreeg een placebo, de andere werd verteld dat ze 1.5L water meer moesten drinken, dan ze normaal deden. De groep die 1.5liter water meer dronk ervaarde 21 uur lang minder pijn en de pijn was minder intensief.

Zo werkt je brein beter als je voldoende water drinkt. Het drinken van 8 tot 10 kopjes water per dag kan je cognitieve vaardigheden verhogen met 30%.

Je brein heeft veel zuurstof nodig om optimaal te functioneren. “Bijna 80 procent van je hersenen bestaan uit water, dus het is belangrijk dat je er genoeg van binnen krijgt”, verklaart hoofdonderzoeker van de Universiteit van East London Caroline Edmonds. Dus als je veel water drinkt krijgen je hersenen alles wat ze nodig hebben. Wie weinig water drinkt, functioneert ook mentaal slechter.

Ook houdt water je alert. Dehydratie is dé oorzaak van vermoeidheid overdag. Dus als je in de middag een inpakker hebt, drink dan een glas water. Het zorgt er ook voor dat je beter in je werk bent. Je hoeft maar voor slecht 2% uit te drogen en je hebt al moeite met je korte termijn geheugen en je focus op je computerscherm.

Voldoende vocht in je lichaam beschermt je hart. Je kan hiermee de kans op een hartaanval verlagen. Het American Journal of Epidemiology toont in een 6 jaar durend onderzoek aan dat mensen, die dagelijks meer dan 5 glazen water per dag drinken, 41% minder kans hebben op een hartaanval, dan mensen die minder dan 2 glazen per dag drinken.

Als je genoeg drinkt stimuleer je jouw stofwisseling

Probeer je gewicht te verliezen? Het drinken van water kan je stofwisseling stimuleren (metabolisme), je stofwisseling kan met 30% toenemen. Dit effect komt al na 10 minuten en bereikt z’n maximum na 30-40 minuten. Daarnaast zorgt het drinken van een of twee glazen voordat je gaat eten voor een ‘vol’ gevoel, waardoor je minder gaat eten en dus gewicht verliest.

Voldoende water drinken is dus erg belangrijk. Ons lichaam bestaat voor gemiddeld 70 % uit water. Het belangrijkste deel daarvan zit in het bloed en in de hersenen. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd.

Convert2Fit

7 Juni 2020, 18:00 uur.

Mondkapjes

Is het verstandig of niet? Dragen van niet medische mondkapjes is vanaf 1 juni 2020 verplicht in het openbaar vervoer. Het is een feit dat de niet medische mondkapjes jou als drager en iedereen die in de omgeving staat of zit zeer beperkt beschermen tegen besmetting. Waarom zijn ze dan verplicht in het openbaar vervoer?! Uiteraard doet iedereen zijn of haar best om de besmettingen te minimaliseren en terug te brengen zodat Nederland langzaam aan verder kan met open gaan. De niet medische mondkapjes staan dan wel haaks op het doel van het minimaliseren.

Een mondkapje gebruik je om te voorkomen dat je anderen besmet als je ziek bent. Moet je niet gewoon in quarantaine als je ziek bent? Ziektes als COVID-19 worden overgedragen via druppeltjes uit je mond en neus. Een medisch mondkapje houdt deze druppels tegen. Bij niet medische mondkapjes is dat vele malen minder het geval. Daarnaast kan het zorgen voor irritaties in je gezicht waardoor je vaker aan je gezicht gaat zitten en je de kans op besmetting dus weer vergroot. Omdat een niet-medisch mondkapje slechts beperkt beschermt, kan dit geen vervanging zijn voor het afstand houden van anderen, de hygiënemaatregelen en de (thuis)isolatie van personen met gezondheidsklachten.


Dus waarom de niet medische mondkapjes ook al weer? 

Wat we wel weten is dat je weerstand een belangrijke rol speelt in het vatbaar zijn voor virussen en andere overdraagbare aandoeningen. Gek genoeg is het zo dat de sportscholen voorlopig nog dicht moeten blijven. 

Enkele tips voor het verhogen van je weerstand;

  • Blijf bewegen, ga sporten of wandel een extra rondje dagelijks.
  • Zorg voor voldoende (nacht)rust. Slaap is belangrijk om je lichaam optimaal te laten functioneren, doet dat dus voldoende.
  • Zorg voor voldoende vitamines, eet dagelijks gevarieerd en vers. Slik desnoods extra vitamines als aanvulling. 

Je weerstand kan ervoor zorgen dat virussen en kwaaltjes buiten de deur blijven door besteed er wat extra aandacht aan in deze tijd. Doe je voordeel met deze kennis. 

Kennis hebben is macht, maar kennis delen is Kracht. 

Convert2Fit

24 mei 2020, 23:30 uur.

Hartpatienten en sport

Hartpatienten zijn een risicogroep aan zich en dat is een feit. Het is belangrijk om als hartpatiënt goed bezig te zijn met je gezondheid, je voeding, je rust en je dagelijkse beweging. 

Over het algemeen is sport altijd goed voor je hart. Lichaamsbeweging heeft meerdere gunstige effecten op het hart. Zo vergroot je de capaciteit van de hartpomp waardoor je de zuurstoftoevoer verbetert naar je spieren, het hart hoeft minder hard te werken doordat het getraind is, je verbetert de vascularisatie, ook krijg je weer meer zelfvertrouwen doordat je fitter wordt en je je fitter gaat voelen. 

Uiteraard is het altijd belangrijk om je cardioloog te raadplegen welke mate van inspanning voor jou persoonlijk verantwoord is voordat je start met sporten. 

Het is niet goed als de jaarlijkse onderzoeken, inspanningstesten, ecg’s, eeg’s en spreekuren fysiek te zwaar voor je zijn. Ruim voor dit gebeurt is het belangrijk om een gezonde leefstijl aan te meten. Maar niet getreurd. Het aanmeten van een gezonde leefstijl is alles behalve saai, onsmakelijk en eentonig. 
Goede beweging, gezonde voeding, een goede balans in rust en stress heeft heel veel positieve effecten op je hart en dus je leven. 

Naast het behalen van een gezond gewicht, creeer je ook een heerlijk gevoel en wordt je fitter dan je was. Het zijn van een hartpatiënt kun je zien als een extra motivatie in plaats van een negatief iets. Je weet wat je hebt en weet waarvoor je werkt, om te leven. De grootste beloning die je krijgt is een fijner en fitter leven. 

Het een feit dat de eerste stap het lastigst is en de eerste training het zwaarst. Probeer je te realiseren dat dat voor iedereen geldt. Hartpatiënt of niet. 

Tip
Je start vrij simpel, bij hetgeen je weet dat je moet veranderen. Belangrijk is te weten wat je doel exact is. Wil je meer conditie, afvallen, sterker worden, aankomen, je fysieke gesteldheid verbeteren of een combinatie ervan. Jouw leven dus jouw doel. 
Wanneer je kampt met overgewicht kun je bijvoorbeeld beginnen het meten van je huidige waardes. Ga nu niet gelijk iedere dag panisch op de weegschaal staan, je hartslag en bloeddruk meten. Niemand wordt er beter noch rustiger van door dit dagelijks paniekerig in de gaten te houden. Het enige extra resultaat wat je hiermee behaald is extra stress creëren voor jou en dus je lichaam. Niet nodig dus. Een maal in de week is meer dan voldoende. Daarnaast kun je starten geen vloeibare calorieën meer tot je te nemen. Dit  scheelt al gauw 600 calorien per dag. Er vanuit gaande dat je gemiddeld 6 glazen sap per dag drinkt. De kunst is niet meer calorien te eten en drinken dan je dagelijks nodig hebt. 

Succes, jij kan dit. 

Nog niet verzekerd van je zaak maar wil je toch beginnen aan positieve veranderingen? Voor vragen of sparringsessies over jouw gezondheid staan onze ervaringsdeskundige trainers van  Convert2Fit voor je klaar.